Cyprus Theatre Organisation

Τζίνα Πούλου

Υψίφωνος με διεθνή καλλιτεχνική δράση, καθηγήτρια  μονωδίας. Αριστούχος πολιτισμιολόγος με ειδίκευση "Ιστορία-Αρχαιολογία-Τέχνη" και τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού στην Ιστορική έρευνα- Διδακτική -Νέες τεχνολογίες.

Απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου με υποτροφία, 1ο Βραβείο, Αριστείο και Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης. Είναι κάτοχος δύο υποτροφιών («Maria  Callas», «Λίλιαν Βουδούρη»), με τις οποίες συνέχισε τις σπουδές της στη ΝέαΥόρκη, όπου και παρέμεινε δεκατρία χρόνια, αποκτώντας και την Αμερικανική υπηκοότητα.  Είναι κάτοχος βραβείων και διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς (Grand Prix «Maria Callas» Αθήνα, «Palm Beach Opera Competition» ΗΠΑ, «Rosa Ponselle» ΗΠΑ, «Marseille Opera Competition» Γαλλία κ.ά.). Έχει ερμηνεύσει πλήθος πρωταγωνιστικών ρόλων στην Ελλάδα (σταθερή συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή) και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική), έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και κοντσέρτα όπερας, μιούζικαλ και σύγχρονου τραγουδιού, συνεργαζόμενη με ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας στον χώρο της όπερας (Domingo, Estes, Καβράκος κ.ά.), αλλά και με έντεχνους Έλληνες καλλιτέχνες (Μητσιάς, Φραγκούλης, Μακεδόνας  κ.ά), καθώς και με ελληνικές και διεθνείς ορχήστρες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο.

Κατέχει τον τίτλο της Καθηγήτριας Μονωδίας Α' πάνω από μία δεκαετία. Έχει διδάξει κλασικό και σύγχρονο τραγούδι στα μεγαλύτερα ωδεία και σχολές της Ελλάδας , στο talent show του Ant1 Χ Factor (όπου και κέρδισε ο μαθητής της), καθώς και σε θεατρικές παραγωγές. Έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια σχετικά με την τεχνική του τραγουδιού σε Ελλάδα, Κύπρο και  Αμερική. Είναι μέλος (η μοναδική ελληνίδα καθηγήτρια) του παγκόσμιου οργανισμού NATS (National Association of Teachers of Singing) στην Αμερική. Πρόσφατα εισήγαγε στην Ελλάδα, από τη Νέα Υόρκη, την εξέλιξη στην φωνητική τεχνική, το Yoga Your Voice.